Общество

Русия ограничава полетите си с цял свят във връзка с коронавируса

На фона на пандемията от коронавирус от 23 март Русия ограничава полетите си с всички страни по света, съобщи Росавиация.

Прекратяват се всички полети в чужди страни, с изключение на тези от Москва до столиците или до големи градове. В списъка с рейсовете-изключения, публикуван от Росавиация, присъстват полети до 146 страни.

Сред изключенията са още чартърните полети, при условие, че се превозват чужденци зад граница или руснаци – към родината им.

Във връзка с коронавируса Русия започна да ограничава полетите си от 1 февруари – тогава бяха спрени някои от рейсовете до Китай. След това ограниченията бяха разширени. Засегнаха връзките с Южна Корея и Иран, след което започна отмяната на полети до европейски градове, начело с италианските.

Ограничения бяха въведени и спрямо други страни. В резултат авиокомпаниите по цял свят бяха принудени да преустановят изпълнението на голяма част от полетите си, отбелязва РИА „Новости“.

Световната здравна организация на 11 март обяви избухването на новата коронавирусна инфекция COVID-19 за пандемия. В света са заразени около 300 000 души, а жертвите до момента са почти 13 000. В Русия, по последни данни, има 367 заболели.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest