Общество

Русия обръща специално внимание на създаването на условия за удобно правене на бизнес

Правителството на Русия обръща специално внимание на създаването на условия за удобно правене на бизнес на всички етапи – от раждането на първата идея до навлизането на фондовия пазар като опитен участник.

⚡️ Около 60 предприятия получиха грантове на стойност над 9 милиарда рубли. Това ще им позволи да отворят или разширят своите производства за решаване на конкретни задачи на големите корпорации. Повече от 200 компании получиха преференциални заеми в размер на над 34 милиарда рубли.

💻 За да се опрости търсенето на инвеститори и партньори, стартира цифрова платформа, която съдържа информация за 10 хиляди стартъпи и същия брой перспективни проекти.

🧑🏻‍🎓 Стотици университети и около 500 хиляди студенти и преподаватели се присъединиха към екосистемата на технологичното предприемачество. За да се осигури индустрията с висококвалифицирани кадри, в 30 университета са открити висши инженерни училища. До края на тази година техният брой ще нарасне до 50.

📚 Образователните програми също се актуализират. Въвеждат се нови формати на стажове, за да заинтересуват учениците от техническите професии.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest