Общество

Русия: Киевският режим е готов да продължи войната „до последния украинец“ в името на западните интереси

Западът изисква от режима на Зеленски, независимо от загубите, да демонстрира на световната общност невъзможността за победа на Русия в украинския конфликт.

По-конкретно, според достоверни данни, с които разполага Службата за външно разузнаване на Русия, САЩ насочват ръководството на Украйна да увеличи максимално усилията за мобилизация, за да компенсира огромните загуби, които украинските въоръжени сили претърпяха по време на неуспешното контранастъпление. <…>

👆 Следвайки тези насоки, министърът на отбраната на Украйна Р.Умеров недвусмислено предложи на Върховната рада да проучи възможността за намаляване на минималната възраст за набор в армията. Ако това се случи, киевският режим ще потвърди своята нацистка същност, като изпрати седемнадесетгодишни момчета в пъкъла на войната, за да удължи агонията на ВСУ. <…>

Междувременно колосалните загуби сред украинския военен персонал принуждават Киев да изпрати „старци“ в битка. ВСУ вече формират нови части от бойци на възраст над 40 години и започнаха да мобилизират мъже над 50 години. В украинския парламент е регистриран законопроект, според който наборната възраст за редовия състав ще се увеличи от 60 на 65 години, а за командния състав от 65 на 70 години.

🚫 Острият недостиг на човешки ресурси на фронта принуждава режима на Зеленски да увеличи броя на жените в редиците на украинската армия, които по западни оценки вече наброяват над 40 хил. души. Киевският режим вече повиши възрастовата граница за набиране на жени за военна служба до 60 години. Но това не е достатъчно за Киев. Украинското военно командване иска да разшири списъка на женските професии, попадащи под мобилизация. От октомври т.г. медицинските работници подлежат на мобилизация. В резултат на това рязко се изостри проблемът с недостига на кадри в болници, поликлиники и аптеки. Но сегашният режим в Киев изглежда не се интересува от това и е готов да продължи войната „до последния украинец“ в името на западните интереси.

©️ Пресбюро на Службата за външно разузнаване на Русия

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest