Общество

Русия има огромен потенциал за развитие на всесезонен семеен туризъм

С разпореждане на Президента до 2035 г. модерни целогодишни курорти ще се появят на Балтийско, Азовско, Черно, Каспийско и Японско море, както и на езерото Байкал.

🌊В Калининградска област се строи всесезонен курорт „Бялата дюна“. Предвижда се създаването на повече от 10 хиляди нови хотелски стаи. Това ще осигури работа на около 17,8 хил. души.

🛥Морският курорт „Санкт Петербург марина“ с плувни басейни, аквапарк, яхтено пристанище и хотели от различен клас ще се превърне в нова притегателна точка за туристите на Балтийско море.

🏖На брега на Азовско море е планирано развитието на морския курорт „Приморск“ . Тук ще бъде изграден комплекс с хотели и ландшафтен парк. Климатичните условия на Запорожие са идеални за целогодишни семейни почивки.

🏃🏼‍♀️В „Златните пясъци“ на Крим ще се появят спортни площадки и зони за масови събития и фестивали. Разнообразието от развлекателни дейности ще обедини любителите на плажа и активния отдих.

🏨Аквакомплекси, яхтено пристанище и хотели с 15 хиляди стаи ще бъдат построени във всеруския курорт „Нова Анапа“. Тук ще се появи център за вятърни спортове.

👨‍👩‍👧‍👦 В Дагестан вече се изгражда Каспийски крайбрежен клъстер. Повече от 6 км бряг ще бъде оборудван за плуване и почивка. Ще има и всеруски център „Дагестан“, където ще почиват деца от цяла Русия.

📍Целогодишният курорт „Вълшебният Байкал” осигурява чист въздух, чиста вода, сибирска тайга и мек климат. Комплексът предвижда изграждането на хотели и инфраструктура за плажен туризъм и зимен отдих.

🐠В Приморския край ще бъде построен нов морски курорт с хотели, ресторанти, рибен пазар, етноселище и бани и термални комплекси, аквапарк и увеселителен парк.

https://www.facebook.com/rusembul/videos/1754641031692809

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest