Русия е готова да помогне на САЩ в борбата с коронавируса

Ако е необходимо, Русия е готова да помогне на САЩ в борбата с разпространението на коронавируса, заяви Анатолий Антонов, ръководител на дипломатическата мисия на страната във Вашингтон.

„Нашите тестови комплекти показаха високото си качество в Китай, Иран, изпратени са в Италия. Обикновените американци трябва да знаят – при необходимост Русия ще е готова да помогне на САЩ, както многократно е предлагала помощ при гасенето на пожарите в Калифорния“, цитира Антонов пресслужбата на руското посолство в САЩ.

Дипломатът подчерта, че пандемията от коронавирус е „глобална заплаха, която изисква съвместна реакция“, предаде сайтът fontanka.ru.

Антонов изрази загриженост и от съобщения в американските медии за уж неефективната работа на руското правителство в борбата с коронавируса. Според посланика това не са нищо повече от груби опити за отместване на вниманието на американската общественост от трудната ситуация с коронавируса в САЩ към ситуацията в други страни.

Днес в Италия кацна 15-ият самолет на министерството на отбраната на Руската федерация, който достави оборудване, специалисти и лекарства за борба с болестта.

Според университета „Джон Хопкинс“ на 25 март броят на заразените по света надхвърля 422 000 души, броят на смъртните случаи е над 18 900 души, 108 500 души са се възстановили.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest