Общество

Русия: Борбата с международния тероризъм е отговорност на всяка държава

Кървавият терористичен акт, извършен на 22 март в гр.Красногорск и шокирал целия свят, далеч не е първата терористична атака срещу страната ни в последно време.

Проведените следствени действия от руските компетентни органи показват, че следите на всички тези престъпления водят към Украйна.

Други варварски терористични атаки с взривни устройства костваха живота на журналистите Д.А.Дугина и М.Ю.Фомин (В.Татарски), доведоха до тежкото нараняване на писателя Е.Н.Прилепин и смъртта на шофьора му А.И.Шубин, смъртта на петима души в резултат на експлозията на Кримския мост, наранявания на 42 души при експлозия в кафене в Санкт Петербург. Убийства и осакатявания на мирни граждани, включително деца, съпътстваха нападенията на терористичната организация „Руски доброволчески корпус” (РДК).

❗️ В тази връзка МВнР на Русия предаде на украинските власти искания в рамките на Международната конвенция за борба с бомбените терористични атентати (ICBT) и Международната конвенция за борба с финансирането на тероризма (ICFT) за незабавен арест и екстрадиране на всички лица, участващи в тези терористични атаки.

Сред тези искания е арестът на ръководителя на СБУ В.Малюк, който на 25 март цинично призна, че Украйна е организирала бомбения атентат на Кримския мост през октомври 2022 г. и разкри подробности за организацията на други терористични атаки в Руската Федерация.

Борбата с международния тероризъм е отговорност на всяка държава.

☝️ Руската страна настоява режимът в Киев незабавно да спре всяка подкрепа за терористични дейности, да предаде извършителите и да компенсира щетите, нанесени на жертвите. Нарушаването от страна на Украйна на нейните задължения по конвенциите за борба с тероризма ще я доведе до международна правна отговорност.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest