RUN4EU за втори път в София по случай Деня на Европа

На 12 май (неделя) от 09:00 ч. в София ще се проведе безплатното състезание по бягане RUN4EU за ученици и училищни отбори.
RUN4EU включва няколко дисциплини: бягане на дистанции от 600м, 5км, 10 км, 21,1 км за ученици, както и щафета за училищни отбори, при която 4 състезателя (ученика) изминават по 5 км, покривайки полумаратонска дистанция (21,1 км).
Второто издание на инициативата RUN4EUсе организира от Представителството на Европейската комисия в България в партньорство със спортен клуб „Бегач“ и Бюрото на Европейския парламент за България. Събитието е част от честванията по повод Деня на Европа.
Фокусът на инициативата активният начин на живот сред младите, както и значението му за децата в училищна възраст в България. За да насърчи спорта сред най-младите и да им помогне да избегнат здравословни проблеми, Представителството на Европейската комисия отправя предизвикателство към ученици и училищни отбори да се включат индивидуално или отборно в състезанията по бягане, лекоатлетически игри и други предизвикателства. Участниците в RUN4EUще получат от специалните бегачески тениски на инициативата, както и други подаръци. За победителите в съответните дисциплини са предвидени допълнителни награди и медали.
Всички състезания, част от RUN4EU, са безплатни. Необходима е единствено регистрация, направена от учителите към съответните училища или от родител.

Pin It on Pinterest