„Ростех“ започна серийното производство на вертолетите Ми-28НМ

Започна серийното производство на модернизираните ударни хеликоптери Ми-28НМ, съобщи генералният директор на холдинга „Вертолеты России“ (част от „Ростех“) Андрей Богински.

„В момента започва серийното производство. Като част от държавната отбранителна поръчка ще доставим 98 машини до 2027 година. Първите две вече са доставени в рамките на този договор като първоначална партида. Едната машина е насочена към държавни тестове, а на втората изпитваме нова носеща система – нови лопати, които увеличават скоростта на машината“, каза Богински, цитиран от „Взгляд“.

Той също така каза, че тежкият многоцелеви транспортен хеликоптер Ми-26 може да има и арктическа версия.

„Ми-26 и сега може да лети при ниски температури, но, за да го приспособим към арктическите условия, може да го модифицираме. Днес имаме разбирането, че хеликоптерът трябва да се модернизира, за да се направи експлоатацията му в Арктика по-комфортна“, каза той.

Богински също отбеляза, че холдингът е готов да проведе съответната модернизация на хеликоптера.

По думите му опитно-конструкторските работи (ОКР) по създаването на модернизирания боен хеликоптер Ка-52М ще приключат през 2022 година.

Припомняме, че през август старши летец-изпитател в Националния център за вертолетостроене „Мил и Камов“ (част от „Вертолеты России“ на „Ростех“) и Герой на Русия Сергей Маслов заяви, че модернизираният ударен вертолет Ми-28НМ е бил подложен на ракетен обстрел от земята в рамките на държавните изпитания.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest