Общество

„Ростех“ представи парфюм с аромат на… изтребител

За международната премиера на руския лек изтребител Checkmate „Ростех“ пусна едноименен парфюм под слогана „Аромат от пето поколение“, като публикува и презентационно видео.

На дъното на цилиндричния флакон има прорези, които имитират лопатките на турбините на реактивния двигател. А на капачката на бутилката пък има глава на шахматен кон. Отвътре кутията на новия аромат е изработена като шахматна дъска, напомняйки на слогана Turn the Chessboard (обърни шахматната дъска – бел.прев.), под който самолетът се рекламира на международния пазар, пише „Российская газета“.

Съдейки по коментарите към видеото, желаещите да купят парфюма не са малко. Шегаджиите пък се поинтересуваха дали в букета на новия аромат са включени и нотки от потта на създателите на изтребителя. Колко държави биха искали да закупят самия самолет ще стане известно след международния авиосалон Dubai Airshow, който бе открит в ОАЕ на 14 ноември.

Припомняме, че лекият тактически изтребител Су-75 Checkmate бе показан за първи път на МАКС-2021. В самолета са използвани технологии от Су-57, а архитектурата му е открита и може да се адаптира към нуждите на конкретни клиенти. Новият изтребител е предназначен за международния пазар – това се обяснява от факта, че всички рекламни видеоклипове са озвучени на английски език.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest