Общество

„Ростех“ показаха новия руски изтребител

Държавната корпорация „Ростех“ публикува ефектен разширен тийзър на принципно новия руски изтребител, чиято премиера ще се състои на 20 юли – в първия ден от авиокосмическия салон МАКС 2021, и посочи неговия разработчик.

И така, става дума за самолет на „Сухой“. В клипа той се появява няколко пъти: отначало като отражение във водата, след това ни показват многофункционалния цветен дисплей в кабината му, ръчките за управление на двигателите и самолета. По-нататък в кадър излиза част от двигателя.

И накрая, във финалните кадри, виждаме целия изтребител – но в дим, така че не могат да се разгледат детайли. И все пак от „пиратските снимки“ вече знаем, че самолетът има един въздухозаборник под кабината, бордови номер 75, няма хоризонтално опашно „оперение“, а очертанията му напомнят на Су-57. Новото видео ни позволява да предположим, че на МАКС ще покажат не макет, а пълноценен летателен прототип, пише „Российская газета“.

https://www.youtube.com/embed/Nnm0stFtnkw

Между другото, от „Ростех“ реагираха на преждевременното изтичане на снимки с хумор. В съобщенията на корпорацията по този повод се казва: „Момчета, сериозно ли мислите, че няма да намерим с какво да ви удивим?!“

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest