Общество

Разработват ново оръжие за Су-57

Завършена е разработката на нови средства за поразяване за изтребителя Су-57.

Това съобщи представител на държавната корпорация „Ростех“, цитиран от „Интерфакс“.

Според събеседника на агенцията програмата за Су-57 се изпълнява в съответствие с одобрения график.

„Самолетът ще може да използва голям брой нови средства за поразяване. Някои от тях вече са създадени, други все още се разработват“, заяви представител на компанията, цитиран от „Российская газета“.

Той отбеляза също, че към момента се изпълнява държавен договор за доставка на 76 изтребителя, а доставката на сериен екземпляр е планирана за тази година.

„Преди да влезе в серийно производство, самолетът преминава през трудни и многобройни изпитания от военни летци. Това е още по-актуaлно за пробивен продукт от ново поколение като Су-57. Вече са изпълнени над 3500 полета“, съобщиха от държавната корпорация.

Припомняме, че миналата година стана известно сключването на договор за сдобиване на руския изтребител от пето поколение с перспективни ракети „въздух-въздух“ – модификация на ракетите със среден обсег Р-77. Година по-рано беше съобщено, че Су-57 ще бъде приспособен за свръхдалечната хиперзвукова ракета Р-37M. Въоръжението ще бъде разположено във вътрешните отделения, което е едно от изискванията към изтребителите от пето поколение.

Споразумението за доставката на 76 единици Су-57 на подразделенията на руските ВКС беше подписано на форума „Армия-2019“.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest