Общество

Разработиха нов метод за откриване на стелт технология в Русия

В Русия откриха нов начин за засичане на стелт технология.

Според публикация в Defending Russia методът се основава на анализа на радиолокационната сянка на наблюдавания обект чрез синтезиране на блендата на движещия се обект, които се появяват на етапа на картографиране на терена.

Учените от Радиотехническия институт „Академик Минц“ успяха да въведат нов модел за изчисляване на радиолокационна техника на движещ се обект и показват, че разглежданият метод е лесен за изпълнение и може да се използва като допълнителна функция при селектиране на движещи се обекти. Новият метод намалява вероятността за грешки в намирането на локацията, пише „Российская газета“.

От 2018 г. на въоръжене в руските въздушно-космически сили са бистатични радари „Струна-1“, които са предназначени за търсене на незабележими цели и невидими самолети. В новата РЛС излъчвателят и приемникът са разделени в пространството и сканират обекти, разположени между тях. Този метод всъщност игнорира всякакви стелт технологии и с голяма точност определя динамичните и други характеристики на целта.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest