Общество

Разходка из московските винарски барове: Къде да изпием хубава чаша вино

Противно на общоприетото мнение, днес руснаците пият повече вино от водка, а това може да е свързано с изобилието от отлични винaрски барове в руската столица.

За да ви помогне да се ориентирате в зашеметяващото разнообразие от барове, Russia Beyond представя едни от най-добрите места за пийване на червено, бяло, розово или пенливо вино в Москва.

Classica Bar

Classica Bar

Насладата от чаша добро вино в комбинация с вкусно ястие е било прерогатив на по-богатите членове на руското общество. За щастие, през последните години „демократично оценените“ винарски предприятия разчупват това понятие, а малкият (само с девет маси) Classica Bar е най-добрият пример за тази тенденция. Сгушен в ъгъла на оживената „Тверская-Ямская“, той е малък оазис от хубаво вино (повече от 70 разновидности, с бутилки, започващи от $20), предлагащо се с меню от средиземноморски ястия. Фокусът не е върху големите винарски марки, а по-скоро върху оптималното съотношение цена-качество и голям асортимент разнообразни винарски нации.

Къде: 1-ва, ул. „Тверская-Ямская“, 2/1

www.facebook.com/Classica-Bar

Sinners & Beginners

Sinners & Beginners

Със сигурност не е грях да се похвалиш с колекция от повече от 300 вина! Sinners & Beginners има вдъхновяваща атмосфера на всекидневна и изба за любителите на виното. Интериорът е интересен, а посетителите са колоритен микс от майки с деца, бизнес хора и младежи. Шефът на марката е италианецът Винченцо Дилилло, което означава, че менюто е изпълнено с най-различни видове карпачо, брускети, пици, сирена, меса и зеленчуци. Трябва да опитате модерното портокалово вино – или каквото и да е друго, което персоналът може да препоръча.

Къде: ул. „Петровка“, 23/10, сграда 5

www.instagram.com/sinnersbeginners/

Bigati Bar

Bigati Bar

Този стилен квартален вино-бар (на 5 минути пеша от метростанция „Курская“) изненадва новия посетител с приятно червено и бяло вино за $3 на чаша, и $4 за пенливо. Има две менюта за вино, които представят различните типове вина. Първото е разделено на ясно обозначени секции с доста подробни обяснения – за тези, които все още не са експерти, но са доста любопитни. Второто е брошура от няколко страници с нищо друго освен името, годината и цената. Тук се предлагат повече от 200 вина. Разбира се, ще намерите и модерните портокалови, веган и биодинамични вина. От гледна точка на храната, менюто е подходящо за всеки вкус (има салати, супи и риба, месо, вегански и вегетариански). И най-хубавото е, че в четвъртък, петък и събота Bigati Bar е отворен до 3:00 часа.

Където: ул. „Земляной вал“ ¼, сграда 1

www.bigati-bar.ru

Tsirk

Tsirk

Името на този вино-бар („Цирк“) може би е ода за московския цирк „Никулин“, който е точно зад ъгъла – или може би е просто намек за „шоуто“, което започва след като виното стигне до мозъка. Tsirk е малко скрит в страничните улички, но си струва усилието да го намерите. Интериорът е лаконичен, почти скандинавски, а гостите са много разнообразни. Няма меню за вино, но сервитьорките са винаги на разположение, за да ви посъветват какво има в наличност; средната цена за бутилка е около $30. Tsirk е насочен повече към правилното хранене с щедри предястия и богати основни. През делничните дни излезте от офиса и се насладете на промоцията им за бизнес обяд ($6 за две ястия, $8 за три ястия) с чаша вино само за $4.

Къде: „Цветной бульвар“, 20/1

www.instagram.com/circuswinebar/

Big Wine Freaks

Big Wine Freaks

След като се утвърдиха като една от ключовите власти в областта на виното в Санкт Петербург, хората от Big Wine Freaks донесоха този необичайно популярен бар в Москва в края на 2017 година. Биодинамичните вина и крафт шампанското са най-интересното тук, но ако искате да играете на сигурно и да пробвате нещо надеждно, има страхотна селекция от вина от Европа и Новия свят (някои от тях се предлагат и в чаша, започвайки от $7). Менюто се състои основно от закуски, подходящи за пиене на вино. Предлагат се и няколко по-питателни ястия. Вечер има DJ, който допринася за обстановката.

Къде: ул. „Болшая Никитска“, 62/3

www.bigwinefreaks.ru

Prosecco Bar PR11

Prosecco Bar PR11

Prosecco Bar е на италианския готвач Луиджи Ла Сала. Интериорът е опростен и лаконичен, за да не отвлича вниманието от виното и храната. Почти половината от виното се състои от – изненада, изненада – просеко. Но ако не сте фен на мехурчетата, има много червени и бели, включително биодинамични видове. Менюто за хранене се състои от перфектни разядки за вино (брускети, салати, тартари, прошуто и сирене), както и богати ястия като супи, макаронени изделия и ризото. Средната сметка е около $12-15 – не е много, за да се насладите на класическата аперитив култура в руската столица.

Къде: улица „Сретенка“, 7

www.facebook.com/Proseccobarpr11/

автор: МАРИЯ СТАМБЛЪР

източник: bg.rbth.com

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest