Разчетите на самоходни оръдия А-222 „Берег“ унищожиха „вражески“ десант

Военнослужещите от крайбрежните ракетно-артилерийски съединения към Новоросийската военноморска база (НВМБ) на Черноморския флот (ЧФ) проведоха учение за унищожаване на десантен отряд на кораби на условен противник.

Учението включи около 40 единици въоръжение и специална техника.

По време на ученията на тренировъчния полигон „Железни Рог“ в Краснодарския край екипажите на крайбрежните самоходни артилерийски комплекси „Берег“ осъществиха марш към определените райони на кавказкия бряг на Черно море, съобщават на страницата на руското министерство на отбраната. 

След това артилеристите отработиха техники за камуфлаж, инженерно оборудване на позиции и привеждане на комплексите в бойна готовност. След като приключиха с откриването на далечни и близки надводни цели, те унищожиха десантния отряд на кораби на условен противник чрез артилерийска стрелба. В ролята на десантния отряд на вражеските кораби влязоха специални големи и малки корабни щитове-мишени.

В допълнение към бойните мисии военнослужещите отработиха над 60 различни норматива, включително за изтегляне на комплекси от вражеския удар, за смяна, за оборудване и маскиране както на нови, така и на фалшиви изходни позиции, както и за попълване на боеприпаси.

Ученията на полигона се провеждат с цел подготовка на военнослужещите за участие в стратегическото командно-щабно учение „Кавказ-2020“.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest