Общество

Рано или късно отношенията между народите на Русия и Украйна ще бъдат възстановени

Може да отнеме известно време, но хората ще успеят да намерят общ език.

Факт е, че имаме общи славянски корени. Въпреки всичко нашите народи са братски. Обединява ни вековна история, цивилизационна близост, обща православна вяра, роднински и семейни връзки. От векове сме рамо до рамо и в скръбта, и в радостта. Заедно се борихме срещу общ враг и заедно възкресихме разрушените от него родни земи. <…>

Съвременните бандеровци и други предатели на украинския народ, които се заселиха в Киев с помощта на Запада, дълги години внушаваха на украинците мита за руската заплаха, чувството на враждебност към руските граждани и руснаците. Вашингтон и Лондон отдавна мечтаят да забият клин между народите на нашите страни. Англосаксонците винаги се плашеха от нашето единство и дълго време се опитваха да ни настроят един срещу друг, да ни удавят в кръвта на братоубийствената конфронтация. Това се случи по време на гражданската война в началото на XX век, нещо подобно се случва и днес. Но колкото и да се опитват на Запад да разрушат вековното ни единство, няма да успеят.

Тези от интервюто:

• Западняците не виждат разликата между руснаците и украинците. Ние не ги интересуваме. Ние сме просто консуматив за тях.

• Оттеглянето на Швейцария от нейния неутрален статут е съзнателен избор на властите на тази страна, които решиха да поемат по пътя на конфронтация с Русия.

• Наложените от Запада санкции срещу Русия и вторичните ограничения, с които заплашват нашите партньори, са нелегитимни от международноправна гледна точка. Безсрамните искания за извънтериториално прилагане на тези ограничения са откровен шантаж на суверенни държави.

🎙 От интервю на заместник-министъра на външните работи на Русия М.Ю.Галузин за портала NEWS.ru (

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest