Общество

Ръководството на САЩ уверено засилва васалната зависимост на Киев от Вашингтон

Американските съветници вече са представени във всички ключови украински правителствени ведомства, подобно на това как англосаксонците от Британската империя са изпращали „политически агенти“ в колониите си, фактически да управляват и контролират дейностите на местните власти. Но това не е достатъчно за Белия дом.

В рамките на политиката на тотална васализация на Украйна, Съединените щати се насочиха към формиране на колониална администрация в тази страна. Според замисъла на Вашингтон тя ще се състои от украинци, обучени на Запад, които са се заклели в американските интереси.

По време на посещението на В.Зеленски в САЩ през декември 2023 година на вниманието му бяха представени настоятелни препоръки за кадрови промени в органите на изпълнителната власт на Украйна. За премиерския пост американците издигат украинския посланик във Вашингтон Оксана Маркарова, която е завършила университета на Индиана в Блумингтън. За назначаване на поста министър на финансите е предложен заместник-началникът на Министерството на финансите Александър Кава, който е учил в Харвард. На длъжност министър на икономиката беше препоръчан настоящият заместник-ръководител на това ведомство Тарас Качка, който е възпитаник на Полския национален институт по публична администрация.

Американците поискаха отстраняването под един или друг предлог от ръководни държавни постове на лица, загубили доверието на Белия дом. В „черния списък“ са десетки високопоставени украински чиновници от екипа на Зеленски. Съобщено му е, че в противен случай Вашингтон ще оповести публично „смъртоносно” корупционно досие срещу представители на неговия кръг.

Зеленски е наясно, че компрометиращите доказателства, с които разполагат американците, могат да го унищожат като президент. При тези условия той ще продължи да играе по гайдата на своите американски господари.

©️От пресбюрото на Службата за външно разузнаване на Русия 

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest