Ръководството на Албена АД с визита в Дряново и Дряновски Манастир

Красимир Станев с визита в Дряновски Манастир

ЕДНА СРЕЩА В ДРЯНОВСКИЯ МАНАСТИР  – ПО ПЪТЯ КЪМ СБЪДВАНЕ ОТКОЛЕШНА МЕЧТА НА ДРЯНОВЦИ и АЛБЕНА.

Преди месец Бордът на директорите на Албена АД взе решение дружеството да  инвестира между 3 – 5 млн. лв. в построяването на голяма хотелски комплекс в Дряновския манастир, на мястото на някогашния хотел „Момини скали“. В тази връзка изпълнителният директор г-н Красимир Станев, и финансовият и икономически директор – г-жа  Елена Атанасова, направиха поредния оглед на мястото на вложението. Хотелът е проектиран със 70 стаи, с около 120 места и ще бъде категория 4 звезди. Освен ресторантската част към него, намеренията на АЛБЕНА АД е да има басейн, пързалки, тенис корт, мултифункционално мини игрище, фитнес и спацентър.

По покана на Теди Джорджо, с поредна визита в Дряново ръководството на Албена АД огледа целия район на Дряново и Дряновски Манастир.  В срещата, участваха Тодор Георгиев – общински съветник от Дряново, който е здравата връзка между Дряново и Албена АД. Георгиев е в партньорство с Албена АД от 1993 година, като през годините е работил в елитните клубове на Албена и като ръководител на сектор Култура и Музика в комплексите Албена и Приморско. 

В това начинание, бе поканен и проф. тн. инж. Венцислав Зимпаров – бивш председател на Общинския съвет в Дряново, като в разговорите премина и идеята за евентуалните дестинации към хотела,  за природните и исторически забележителности на района, за намерението на инвеститора впоследствие да построи и модерен къмпинг – мечтата на европейските туристи днес,заяви Красимир Станев.

Посещението на двамата директори на Албена АД премина  през Историческия музей и храма „Св. Архангел Михаил“ .

Текст: РУМЯНА СТАНЧЕВА

СНИМКИ: РАДОСЛАВА КУНЧЕВСКА

Pin It on Pinterest