Общество

Ръководителят на Хамас преговаря с Катар и Египет, след като отговори на предложението за примирие в Газа

Според ИРНА, позовавайки се на палестинската информационна агенция Samaa, Исмаил Хания е провел разговори с катарските и египетските посредници късно в сряда и са обсъдили начини за предотвратяване на геноцидното нападение на Израел срещу палестинците в Газа.

Ръководителят на движението Хамас също е имал контакти с турските власти във връзка с последните събития.

Според този доклад движението Хамас е оценило положително тези призиви.

По-рано високопоставен член на Хамас потвърди, че съпротивителното движение е предоставило на ционисткия режим своя отговор на предложеното прекратяване на огъня и пакет за размяна на затворници чрез посреднически страни.

Според IRNA Хусам Бадран, член на политическото бюро на Хамас, също каза пред Ал Джазира, че групите са работили усилено, за да постигнат споразумение за спиране на войната и са били в постоянен контакт със страните посредници.

Ръководителят на Хамас преговаря с Катар и Египет, след като отговори на предложението за примирие в Газа

„Разменихме някои идеи с братята от страните посредници с цел спиране на агресията срещу палестинската нация“, каза този представител на Хамас, цитиран в сряда вечерта.

Отделно Канал 12 на ционисткия режим, позовавайки се на някои източници, съобщи, че премиерът Бенямин Нетаняху ще проведе среща в четвъртък, за да оцени реакцията на движението Хамас на предложението за примирие.

Кабинетът на Нетаняху потвърди, че разузнавателната агенция Мосад е получила отговора на движението Хамас на предложението за споразумение относно заложниците/пленниците от страните посредници.

Информационната агенция Ройтерс, позовавайки се на Мосад, също призна, че страните посредници са предали на Израел отговора на Хамас относно предложението за прекратяване на огъня в Газа.

New York Times съобщи в четвъртък сутринта, цитирайки информиран служител, че Нетаняху е информирал членовете на Кнесета, че приветства прекратяването на войната в Газа.

Американският вестник, цитирайки този неназован служител, съобщи още, че Катар е получил първоначален положителен отговор от Хамас относно предложението на президента на САЩ Джо Байдън за прекратяване на огъня по отношение на Газа.

източник: irna.ir

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest