Общество

Ракетните комплекси „Искандер-М“ влизат в зимен режим на експлоатация

В ракетните съединения на Южния военен окръг (ЮВО) в Кубан, оборудвани с най-новите оперативно-тактически ракетни комплекси „Искандер-М“, започна привеждане на военна и специална техника в зимен режим на експлоатация.

През техническото сезонно обслужване ще премине всяка военна и специална техника, намираща се на въоръжение в съединенията, започвайки от леките автомобили и приключвайки с автономните пускови установки, предадоха от пресслужбата на окръга.

Провеждането на регламентираното обслужване значително увеличава ресурса за безотказна работоспособност на възлите, агрегатите и системите на военната техника.

В хода на привеждане в режим на зимна експлоатация ще бъдат обслужени над 200 единици въоръжение и различна военна техника. Проверката на работоспособността на агрегатите, електрическите и информационните системи, както и различните регулировки, смяната на масло и смазочно-охлаждаща течност ще се проведат от около 250 военни от ЮВО. За работа в пунктовете за техническо обслужване и ремонт на парка на съединенията и частите бяха разгърнати пет работни места и сервизни пунктове.

Според резултатите командването на съединенията ще извърши проверка на готовността на въоръжението и парка бойни машини за експлоатация в зимни условия.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest