Общество

Путин: Западните куратори на киевския режим са разочаровани от т. нар. контранастъпление

От речта на Президента на Руската Федерация В.В.Путин на среща с постоянните членове на Съвета за сигурност на Руската Федерация (21 юли 2023 година):

💬 Днес е ясно, че западните куратори на киевския режим са явно разочаровани от резултатите от т. нар. контранастъпление, което настоящите украински власти шумно обявиха през предходните месеци. <…> Не помагат нито колосалните ресурси, които бяха «напомпани» в киевския режим, нито доставките на западно оръжие.

<…>

Целият свят вижда, че гори прехвалената западна, уж неуязвима техника, която по своите тактико-технически данни често дори отстъпва на някои видове оръжия от съветско производство.

Да, разбира се, западните оръжия могат да бъдат допълнително доставени и хвърлени в битка. <…>. Но, първо, арсеналите на НАТО и запасите от стари съветски оръжия в някои държави вече са до голяма степен изчерпани. И второ, съществуващите производствени мощности на Запад не позволяват бързо да се попълни потреблението на резерви от оборудване и боеприпаси. Необходими са допълнителни, освен това големи средства и време.

<…>

У хората в Украйна все по-често възниква въпрос, легитимен въпрос: за какво, в името на чии користни интереси загиват техните роднини и близки. Постепенно, бавно, но отрезвяването идва.

Виждаме, че общественото мнение се променя и в Европа. Както европейците, така и представителите на европейските елити виждат, че така наречената подкрепа за Украйна всъщност е задънена улица, празно, безкрайно пилеене на пари и усилия, а всъщност е обслужване на чужди, далеч от европейските интереси: интересите на задграничен глобален хегемон, който печели от отслабването на Европа.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest