Общество

Путин: Загубите далеч не са в полза на украинските въоръжени сили

Винаги гледам с изненада на някои движения от страна на нашите западни „приятели“ и партньори, които казват, че Русия отказва да преговаря.

Хиляди пъти съм го казвал, все едно нямат уши: ние не отказваме. Украинската страна отказа публично. Парафираха споразумението и отказаха с цел да ни победят на бойното поле. Не се получава. Сега уж са готови. Щом сте готови – връщайте се. За какво говорим?

Те искат да нарисуват нещо, да създадат вид на световна подкрепа за това, което са измислили доброволно, сами, въз основа на своите „желания“ и го представят като консолидирана позиция на световната общност. Така няма да успеят. Това просто означава, че те не искат да преговарят, но се вкопчват в това да получат нещо друго и да обърнат ситуацията на бойното поле – не се получава. И колкото повече опити ще има, толкова повече ще бъдат загубите, а тези загуби далеч не са в полза на украинските въоръжени сили.

Защо се случва това? Днешните управници на Украйна не съжаляват тези хора, не ги смятат за свои. Това е проблемът и трагедията на Украйна днес. Те не смятат тези хора за свои, те не защитават днес интересите на украинския народ. Надявам се, че хората в крайна сметка ще го раберат.

©️ От отговорите на В.В.Путин на въпроси след посещението му в Узбекистан

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest