Путин: Товарният трафик ще тръгне по Кримския мост на 1 юли

Руският президент Владимир Путин заяви, че товарният трафик ще тръгне по Кримския мост в пълен капацитет от 1 юли 2020 година.

„От 1 юли железопътният товарен превоз [през Кримския мост] ще се осъществява редовно“, заяви държавният глава на среща по въпросите за социално-икономическото развитие на Крим и Севастопол, предаде ТАСС.

„Основният проблем, за който хората говорят, е нормализирането на цените на стоките от първа необходимост – храни, горива, строителни материали. Пускането на редовни железопътни услуги трябва да има положителен ефект върху снабдяването на кримския пазар, неговото насищане с качествени и достъпни стоки“, заяви държавният глава. Президентът добави, че много разчита на това, след пускането на редовното движение на товарните влакове по железопътната част на Кримския мост.

kremlin.ru

Путин заяви, че при изграждането на основната пътна инфраструктура са зададени нови високи стандарти. „Регионалните му компоненти трябва да бъдат изведени до същото ниво“, каза той. Държавният глава се обърна към участниците в срещата с молба да разработват логистиката, избягвайки монополизма и поддържайки високо конкурентно ниво. Според него това ще отвори нови хоризонти за търговия.

„Моля ви, уважаеми колеги, да направите това бързо, без административни забавяния и като цяло да използвате механизми, които на първо място ще бъдат добри за хората и, разбира се, ще бъдат ефективни за бизнеса“, завърши той.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest