Общество

Путин: Ситуацията ни е доста стабилна!

Работата в рамките на ОНД <…> укрепва нашите позиции, без да пречи да си сътрудничим и да зачитаме нашите национални особености.

Неслучайно въпреки безпрецедентния санкционен натиск от страна на западните държави и техните заплахи за прилагане на така наречените вторични санкции срещу тези, които продължават да работят в двустранни формати с Русия или Беларус, нашите икономически връзки и обмен в рамките на ОНД последователно се разширяват.

<…>

Ситуацията ни е доста стабилна. Тази година ръстът на БВП ще бъде почти близо три процента, това е добър резултат за руската икономика. За всички останали параметри и показатели дори не говоря, включително и безработицата, която е на три процента, на практика я няма. Да, в различните региони е различно и различните групи от населението също са различни. Това означава, че в Кавказ, за ​​съжаление, имаме по-висока безработица, особено сред младите хора. Но като цяло – ние знаем всичко това, работим върху това – Русия изпълнява всички свои икономически планове, всички планове за социално развитие, ние не сме се отказали от нищо, напротив, ние изпълняваме всичко, което беше планирано в предходни години, всички национални цели за развитие се изпълняват.

Но това, което е много важно – и колегите тук също говориха за това – структурата на руската икономика се променя. Отдавна не сме виждали такива структурни промени. Вече казах, че в структурата на растежа ни три процента остават в петролния и газовия сектор и 43 процента се падат на индустриалното производство. Тоест това, което преди това купувахме в големи количества в чужбина, не всичко, разбира се, невъзможно е да направим всичко с един удар, но много вече започва да се произвежда в Руската Федерация. Работят и се създават нови инженерни центрове, работи се върху широка гама от продукти. Това, по един или друг начин, със сигурност засяга всички участници в икономическата дейност в цялата ОНД.

©️ От речта на В.В.Путин на среща на държавните глави на страните-членки на ОНД

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest