Путин се пошегува, че покрай пандемията „всички са станали вирусолози“

В същото време държавният глава подчерта, че властите осланят своите действия на мнението на експерти, посветили целия си живот на вирусологията.

Руският президент Владимир Путин проведе среща с експерти във връзка с развитието на ситуацията с коронавируса и мерките за предотвратяване на по-нататъшно разпространение. Държавният глава се пошегува, че в сегашната ситуация всички жители на страната са станали вирусолози, имайки предвид общото желание да разберат темата, предаде сайтът life.ru

„Много бих искал да чуя мнението на специалисти днес… Сега всички станахме вирусолози, според мен цялата страна е от вирусолози. Но мнението на истинските експерти е изключително важно, защото ние осланяме действията си на мнението на онези хора, които са посветили целия си живот на сложна и много важна, отговорна работа“, започна президентът на срещата.

Путин подчерта, че всички решения на властите в тази ситуация трябва да са пропорционални на „заплахата и адекватни на ситуацията“. Освен това основното е безопасността и здравето на руските граждани.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest