Путин: Руснаците не се щадят, когато обстоятелствата го изискват

Винаги трябва да помним как нашите предци се отнасяха към родината си – бащи, майки, дядовци и баби – и въз основа на това изграждаме поведението си. Това заяви президентът в интервю за „Мир“ в навечерието на 75-годишнината от Победата.

Държавният глава разказа и за баща си, който отишъл на фронта като доброволец. „Между другото, той беше млад, но все пак зрял човек, беше на 31 години. За него това беше съзнателен избор“, заяви Владимир Путин, подчертавайки, че същото правят и милиони други съветски граждани, пише „Российская газета“.

„Хората са водени от чувството на любов към Родината. Необходимостта да защитават семейството си, своите близки и Отечеството си“, продължи президентът. „Разбира се, винаги трябва да помним как са се държали нашите предци – бащи, майки, дядовци и баби. И винаги да се ръководим от това как са се отнасяли към Родината, Отечеството, особено когато то е в опасност. Въз основа на това наследство, ние трябва да изградим своето собствено поведение“, смята той. „Но как ще се държим в подобна ситуация, трябва да зависи от нас“, добави Путин.

Държавният глава припомни как е започнал да работи във външното разузнаване и основно е работил в областта на нелегалното разузнаване. Там възпитавали в духа на изключителна преданост към Отечеството. „Но, не дай боже, да влезем в положението, в което бащите и дядовците ни са попаднали през 1941 г.“, каза той.

„Пред очите ми са примери като героичното поведение на нашите войски в Афганистан, като подвигът на десантчиците от Псковската дивизия, които проявиха огромен героизъм, в условия, които днес изглеждат невъзможни. Много млади момчета, на по 19-20 години, на по 21 години. Но те се оказаха достойни пред онези защитници на нашата Родина, които през 1941 г. я браниха с гърдите си“, каза президентът.

„Ето защо смятам, че всъщност това е в кръвта на народите на Русия – да не се щадят, ако обстоятелствата го изискват“, заключи Путин.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest