Путин: Руската ваксина срещу коронавирус е най-безопасната в света

Руският президент Владимир Путин определи руските ваксини срещу коронавирус като най-безопасните и ефективни в света.

На среща в четвъртък с доброволци от акцията „Ние сме заедно“ той отбеляза, че руснаците с право се гордеят с руските учени, разработващи ваксини. Според него без тези препарати, „както казват специалистите не само в Русия, но и в света, ще бъде невъзможно да се справим с ковид“, предаде ТАСС.

„Действително има с какво да се гордеем, като се има предвид, че нашата ваксина [„Спутник V“] и ваксините (още два регистрирани в Русия препарата) са най-безопасните и ефективни в света“, каза президентът.

Руският държавен глава добави, че и двете дози от ваксината са поставени на 2 млн. руски граждани, а други 2 млн. към момента са получили първия компонент на препарата.

„Към този момент над 2 милиона души са получили двата компонента на ваксината. И приблизително същия брой, малко по-малко, но също и над 2 милиона [души], са получили само първата доза“, каза той.

Путин подчерта, че ваксинацията е основният начин за борба с пандемията от коронавирус и че производството на такива препарати ще става все по-интензивно.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest