Путин пусна лъвове по улиците на Русия, за да накара хората да останат вкъщи

Предполагаемата мярка е „ДИВА, но 100% ефективна“, казват хората.

„Владимир Путин пусна 800 тигъра и лъва в цялата страна, за да подтикне хората да останат у дома. Хора, грижете се за себе си!!“

Това съобщение, в което подробно се описват високоефективните методи на руското правителство за овладяване на епидемията от коронавирус, принуждаващо хората да останат у дома, се появи в Twitter на 22 март и оттогава е споделено над 9000 пъти и харесано почти 15 000 пъти.

Преглед на изображението в Twitter
Преглед на изображението в Twitter

В коментарите хората се чудят: вярно ли е това?

Наистина, вярно ли е?

Авторът на първоначалната публикация, пакистанският актьор и комик Насир Чиньоти, прикачва скрийншоти от репортаж на новинарски канал, показващ свирепо гледащ Путин и лъв, разхождащ се по улиците на неизвестен град, уж в Русия (в действителност кадрите са заснети в Йоханесбург, Южна Африка).

Независимо от автентичността си, за някои хора безмилостната мярка е единствената причина огнището на коронавируса да не е толкова смъртоносно в Русия, както в други страни.

„ДИВА, но 100% ефективна“, пише един потребител.

„Поне го прави за народа си, защото му пука, но няма ли лъвовете да се заразят с коронавирус?“, пита друг потребител.

„Най-доброто решение досега. Браво, Путин“, аплодира друг.

„Това е начинът“, одобри потребител на име @babyhippos в Twitter.

В съчетание със слухове за това, че Владимир Путин дава на руснаците две възможности: или да си останат вкъщи две седмици, или да отидат в затвора за пет години, фалшивите слухове за лъвове може би наистина са убедили някои особено лековерни руснаци да си останат у дома по време на епидемията от коронавирус.

Освен това, в сегашната атмосфера на страх, целите оправдават средствата.

Трудно е да се каже обаче колко руснаци вярват на пакистанския комик. Ако това беше вярно, Путин по-вероятно щеше да пусне диви мечки из цяла Русия, тъй като знаем, че мечките са много по-често срещани в страната от лъвовете!

автор: НИКОЛАЙ ШЕВЧЕНКО

източник: bg.rbth.com

Pin It on Pinterest