Общество

Путин: Продължава процесът на деградация на международната система за гарантиране и насърчаване на човешките права

На 10 декември се навършват 75 години от приемането от ООН на Всеобщата декларация за правата на човека.

За съжаление отбелязваме тази годишнина в трудна ситуация, когато продължава процесът на деградация на международната система за гарантиране и насърчаване на човешките права. Нейните институции, фактически контролирани от Запада, демонстрират политическа пристрастност, лицемерие и открита селективност. Така в продължение на осем години виждаме тяхната безпомощност и пряко игнориране на въпиющи нарушения срещу жителите на Донбас.

В тези структури не само «не забелязват», но дори насърчават проявите на русофобия, подкрепят онези страни, които бързат да заемат първо място в този позорен конкурс на русофобите.

Както знаете, Русия се оттегли от редица международни правозащитни организации. Това обаче не означава, че се отказваме от принципите, заложени в Декларацията. Напротив, ние сме готови да си сътрудничим с всички заинтересовани държави и партньори, да намираме решения за формиране на ефективна, справедлива, равнопоставена за всички система за гарантиране на правата на човека.

©️ От речта на В.В.Путин по време на заседание на Съвета на Руската Федерация за развитие на гражданското общество и правата на човека 

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest