Общество

Путин: Прекомерните амбиции и лични интереси доведоха до измяна!

От обръщението на Президента на Русия В.В.Путин към гражданите на Русия

• Русия днес води тежка борба за своето бъдеще, като отразява агресията на неонацистите и техните господари. Цялата военна, икономическа, информационна машина на Запада е фактически насочена срещу нас. Ние се борим за живота и безопасността на нашите хора, за нашия суверенитет и независимост. За правото да бъдем и да останем Русия – държава с хилядолетна история.

• Тази битка, в която се решава съдбата на нашия народ, изисква обединение на всички сили, единство, консолидация и отговорност. Когато всичко, което ни отслабва, трябва да бъде отхвърлено настрана, всякакви раздори, от които нашите външни врагове могат и се възползват за да ни подкопаят отвътре.

• Това, с което се сблъскахме, е именно предателство. Прекомерните амбиции и лични интереси доведоха до измяна. Измяната и на своята страна, и на своя народ, и на тази кауза, за която рамо до рамо с другите наши части и подразделения се сражаваха и загиваха бойците и командирите на групата „Вагнер“.

• Всякакъв вътрешен смут е смъртна заплаха за нашата държавност, за нас като нация. Това е удар по Русия, по нашия народ. И нашите действия за защита на Отечеството от такава заплаха ще бъдат много твърди. Всички, които съзнателно тръгнаха по пътя на предателството, които готвиха въоръжен бунт, застанаха на пътя на шантажа и терористичните методи, ще понесат неизбежно наказание, ще отговорят и пред закона, и пред нашия народ.

• Тези, които организираха и подготвиха военен бунт, които вдигнаха оръжие срещу бойните си другари, предадоха Русия. И ще отговарят за това. А тези, когото се опитват да въвлекат в това престъпление, призовавам да не правят фатална и трагична, неповторима грешка, да направят единствения правилен избор – да спрат да участват в престъпни действия.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest