Путин поздрави руснаците за Деня на Русия

Руският президент Владимир Путин поздрави руснаците за Деня на Русия.

Държавният глава направи изявление на Поклонная горa, където за първи път присъства на церемонията по издигането на националния флаг на Русия и връчването на звезди „Герой на труда“, а церемонията се излъчи в YouTube канала на „Русия 24“.

„Искам да поздравя всички граждани на страната и нашите сънародници в чужбина за този знаменит празник. Всички, за които този ден е изпълнен със съкровен смисъл. За всеки от нас Родината е семейство и бащин дом, родна земя от Калининград до Камчатка и Курилските острови“, заяви държавният глава, цитиран от Лента.ру.

Както подчерта Путин, в тези безкрайни простори е изградена „нашата хилядолетна история, изпълнена със страници с голяма слава и гордост, ненадминатата смелост на нашите предци, тяхната вяра и любов към Отечеството“. „Светлото, силно чувство към Родината винаги е помагало на нашия народ да премине през несгоди, да оцелее, да се запази в тежки изпитания, да отговори на всякакви предизвикателства“.

Денят на Русия се отбелязва ежегодно от 1992 г. в деня на приемането на Декларацията за държавния суверенитет на РСФСР на 12 юни 1990 година.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest