Путин подкрепи идеята за привличане на млади специалисти в селата

В селското стопанство трябва да се приложи опитът за формиране на екипи за конкретни задачи, използван във военнопромишления комплекс, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от РИА „Новости“.

Един от участниците в срещата на президента с обществеността по въпросите на селското стопанство и селските територии предложи на министерството на труда и социалната защита, министерството на земеделието и Федералната агенция по младежта съвместно с Руския съюз за селска младеж да разработят проект, насочен към привличането на млади специалисти в селата.

„Добра идея, комплексна. Трябва да помолим колегите от всички тези ведомства, които посочихте, да направят такъв типов проект. Но това трябва да бъде насочено към решението на някаква конкретна задача, за тази задача и се формира екип. Имаме такъв добър опит в съвсем друга сфера: не в земеделската, а във военнопромишлената“, каза Путин.

Президентът разказа как е приел разработчиците на ракетния комплекс „Искандер“, които, по негови думи, групово са отишли да работят над това въоръжение, когато институтът получил грант за разработката му.

„Те получиха задача и конкретно финансиране, затова, от една страна, трябва да се сплоти колектив, да се направи такава група, а от друга страна трябва да има задача. И да е обезпечено решението на социалните въпроси, на финансирането. Такава комплексна задача. Но като цяло по този път трябва да се върви“, добави президентът.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest