Путин оцени потенциала на руското самолетостроене

Руската авиация има голям потенциал, самолетостроенето продължава да създава съвременна техника.

Това заяви руският президент Владимир Путин по време на речта си за откриването на 15-я Международен авиокосмически салон МАКС 2021.

„Уверен съм, че съвременната, ефективна и безопасна техника от руско производство ще помогне на нашите авиокомпании да удовлетворят растящото търсене на полети, ще заеме достойно място на световния пазар и така ще укрепи позициите на Русия като един от признатите лидери в авиокосмическия отрасъл“, отбеляза Путин, цитиран от 1prime.ru.

Държавният глава подчерта важността от развитието на безпилотни летателни апарати и роботизирани комплекси, както и употребата на изкуствен интелект в авиационния отрасъл.

„Както се подразбира, Русия е отворена за сътрудничество в областта на авиацията и космонавтиката с всички заинтересовани страни. Повишаването на безопасността на полетите, съкращаването на негативното влияние на авиацията над околната среда, изследването на земното пространство – това са сфери, в които учени, конструктори и други специалисти от различни страни трябва да се обединят за постигане на нови пробивни резултати“, заяви руският лидер.

Сключването на договори на авиокосмическия салон МАКС 2021 открива широки възможности за кооперация и съвместни проекти, подчерта Владимир Путин. Той отбеляза, че за времето на своето съществуване МАКС е станал важна и търсена площадка за презентация на новите достижения на руската и чуждестранната авиация.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest