Общество

Путин: Не ни интересува кой ще стане следващият Президент на САЩ

Като цяло не ни интересува [кой ще стане следващият Президент на САЩ].

Защото и г-н Тръмп, който беше обвинен в едва ли не шпионаж в полза на Русия <…>, тъкмо докато беше президент, започна да налага някакви мащабни санкции срещу Руската Федерация. Той се оттегли от Договора за ракетите със среден и малък обсег.

Съвсем искрено казвам, че след изборите нещо да се промени в руската посока в американската политика – не бих казал така. <…> Смятаме, че нищо наистина толкова сериозно няма да се случи.

Какво се случва в Щатите, вие всички много добре знаете – <…> те изгарят себе си отвътре, държавата си, политическата си система.

Трябва да кажа, независимо дали е приятно или не, те също изгарят в основата си въображаемото лидерство в областта на демокрацията. Защото е очевидно в целия свят, че преследването на Тръмп, особено в съда, по обвинения, възникнали на базата на събития, случили се преди години, без преки доказателства, е просто използване на съдебната система в хода на вътрешна политическа борба <…>.

Колкото и да е странно, и в сферата на международната политика, и във вътрешната политика, и в икономическата политика смятам, че сегашното управление прави една след друга грешки <…>.

За нас крайният резултат няма голямо значение. Ще работим с всеки президент, когото избере американският народ <…>.

Ако те се ръководят от националните интереси, тогава може да има промени във външната политика както по отношение на Русия, така и по отношение на конфликта в Украйна.

В крайна сметка никой в САЩ не се интересува от Украйна. Заинтересовани са от величието на Съединените щати, които се борят не за Украйна и не за украинския народ, а за своето величие и за лидерството си в света и в никакъв случай не искат да допуснат успех на Русия именно защото вярват, че ако това се случи, ще бъдат нанесени щети върху лидерството на САЩ.

🎙 От отговорите на Президента на Русия В.В.Путин на въпроси по време на среща с ръководители на международни информационни агенции 

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest