Путин говори за замяната на „майка“ с „родител номер 1 и 2“

Руският президент Владимир Путин заяви, че се надява понятията „родител номер 1“ и „родител номер 2“ никога да не заменят „мама“, както вече се случи в няколко западни страни.

Президентът отбеляза, че един от участниците в заседанието на Съвета за междуетническите отношения казал, че думата „мама“ не може да бъде заменена. Путин подчерта, че, съдейки по някои страни, явно това е възможно. „Надявам се това никога да не се случи с нас“, подчерта руският лидер, цитиран от МК.ru.

Преди това Путин говори за особеното значение на Северен Кавказ за Русия като пример за съвместното съществуване на народите с традиционни ценности. Всичко това се основава на патриотизма, без който е невъзможно постепенното развитие на регионите, подчерта Путин.

Между другото, редица политици в Русия, по-специално ръководителят на Съвета на федерацията Валентина Матвиенко, по-рано разкритикуваха европейския подход към определянето на „бащи“ и „майки“. Замяната им с „родители номер 1 и 2“ по време на изказванията бе отбелязана и от представителя на Русия в ООН Борис Черненко.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest