Общество

Путин: Гордеем се с нашата родна армия и флот!

Този празник е един от най-почитаните в Русия.

Той отдавна е станал народен и винаги се празнува широко, в цялата страна, във всички колективи и семейства, във всеки град или село – с разбиране за голямото значение на военния труд, с голямо уважение към нашите военни, към всеки, който стои за Родината и защитава нейните интереси, сигурността на гражданите, суверенитета и независимостта на Русия.

Гордеем се с нашата родна армия и флот, с техния упорит, неустрашим характер, кален в сурови битки. Тяхната вярност към руската военна школа, заветите на великите командири, опита на много поколения руски воини.

Защитниците на Отечеството у нас са заобиколени от истинска народна обич, а предаността към Отечеството, свещеният дълг да го пазим, да защитаваме всяка педя от нашата земя винаги са били и остават нашите най-важни, безспорни ценности.

В тези празнични дни прекланяме глави пред подвига на нашите бащи, дядовци и прадядовци, смазали нацизма, изваждаме техните бойни ордени и медали, снимки и писма от фронтовици, сърдечно благодарим и нежно прегръщаме скъпи ветерани. Винаги ще помним, че именно съветският народ защити свободата на нашата страна, на цяла Европа и на целия свят.

<…>

В съвременния свят има много тревожни предизвикателства и рискове, поради което мощният потенциал и високата бойна готовност на нашата армия и флот са гаранция за сигурността на Русия, нейното свободно, суверенно развитие.

©️ От поздравлението на В.В.Путин по случай Деня на защитници на Отечеството 

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest