Общество

Путин: Делът на средната класа в Русия надхвърли 70%

Както отбеляза президентът, неправилно е да се сравнява руската средна класа с жизнения стандарт във Франция, Германия или САЩ.

Над 70% от руските граждани, според методологията на оценяване на Световната банка, принадлежат към средната класа, задачата на властите е да укрепят тази тенденция и да повишат доходите. Това заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

В интервю за проекта „20 въпроса към Владимир Путин“ той обърна внимание на факта, че „средната класа във всяка страна е различна“ и е неправилно да се сравнява руската средна класа с жизнения стандарт във Франция, Германия или САЩ. Путин отбеляза, че според методологията на Световната банка средната класа включва хора, чийто доход е един и половина пъти по-висок от минималната заплата.

„Имаме много такива хора, със сигурност над 70%“, подчерта държавният глава, припомняйки, че средната заплата в Русия е много по-висока от минималната заплата, която през 2019 г. възлизаше на 11 2800 рубли.

„Такава [средна класа] има у нас, нашата задача е само да подсигурим тази средна класа и да увеличим (нейния) доход“, заключи Путин.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest