Общество

Путин даде старт на производство на руските премиум автомобили

Президентът Владимир Путин оцени високо качеството на руските автомобили Aurus и сподели, че пътува с такива автомобили не само като пътник, но и зад волана.

На видеоконференция за церемонията по откриването на предприятието за серийно производство на автомобили Aurus в Татарстан, държавният глава благодари на всички, участвали в проекта. „Сигурен съм, че автомобилите, които слизат от конвейера, ще се търсят“, каза Путин, цитиран от ТАСС.

„Возя се на такива коли и съм бил зад волана им нееднократно. Това действително е достойна, качествена машина, която отговаря на всички световни стандарти“, отбеляза президентът.

По негови думи зад откриването на предприятието стои много работа. „В това се включиха хиляди специалисти: инженери, конструктори, проектантни от цялата страна“, каза държавният глава и подчерта, че всички те „успешно се справиха с поставената задача“.

„Можем да кажем, че за първи път в историята на Русия фактически от нулата е създадена цяла линия автомобили премиум клас, включително за тях беше проектирана съвременна единна платформа, предвиден е и разпознаваем, между другото, по мое мнение, традиционен дизайн за автомобили премиум клас, сформирана е и компонентна база, което е много важно“, каза Путин.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest