Публикуваха първото изображение на дрона „Орион“ в ударен вариант

Публикуваха снимка на разузнавателно-ударния безпилотен апарат „Орион“ в ударна версия с коректируеми боеприпаси в календара на руското министерство на отбраната „Поразяване на цели и въображение“.

Безпилотният летателен апарат „Орион“, който наскоро постъпи във войските, първоначално беше създаден в разузнавателен вариант. С развитието и усъвършенстването на системите за управление на високоточни оръжия, безпилотният апарат получи възможността да носи коректируеми боеприпаси – до 200 кг, пише „Российская газета“.

На международния форум „Армия 2020“ дронът беше демонстриран на ръководството на министерството на отбраната на Русия в зона, затворена за любопитни очи. Излетното тегло на „Орион“ е 1200 кг, а продължителността на полета му е 24 часа.

В арсенала на безпилотната ударна платформа има евтини малогабаритни средства за поразяване, разработени на основата на стандартни ракетни системи „Град“. Това са управляеми авиобомби с тегло 20 и 50 кг със сгъваемо крило и стабилизатор, който им позволява да планират точно към целта.

Освен това „Орион“ може да носи коректируеми авиобомби КАБ-20 и малогабаритни ракети „въздух-повърхност“.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest