Общество

Проф. Йонко Мермерски: You’re welcome, Mr. President Joe Biden, до след 4 години

Проф. Йонко Мермерски, преводач на президента Доналд Тръмп, в разговор с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване “Беновска пита” по “Радио К2”, заяви позиции по следните теми:

Поздравления за рождения ден на “Радио К2”

Беновска и проф. Мермерски се поздравиха в ефира на “Беновска пита”. Мермерски поздрави Беновска и “Радио К2” за 13-тия рожден ден на радиото, който се отбеляза на 4-ти декември 2020 година и пожела още 130 години успехи на радиото, а на Беновска все така добре да информира своите слушатели с “чудесните въпроси и питания”. Водещата благодаря и добави и чудесните отговори.

Тръмп – загубата на изборите, възможен импийчмънт; Инаугурацията на Байдън; Make America Great Again

Кажете, г-н Мермерски, събитието на годината ли е загубата на президентските избори от страна на досегашния президент Доналд Тръмп и инаугурацията на новия президент Джо Байдън, и предстоящият импийчмънт на Доналд Тръмп, който ако се състои, може би, ще препятства неговата възможност да кандидатства за втори мандат след изтичането на мандата на Джо Байдън” попита Беновска. Мермерски смята, че тази промяна е значима и за целия свят. “Тази промяна в политиката на Мага или Америка на първо място и всяка една държава да бъде сама за себе си суверенна в сравнение с общия глобализъм – другата политическа тенденция. В този смисъл е много значима промяната на администрацията на САЩ” коментира проф. Мермерски. По отношение на импийчмънта на Тръмп Мермерски подчерта, че това е катализатор на много политически интереси и е предизвикван от това, че както демократи, така и републиканци искат да се отърват от феномена Мага или Make Amerika Great Again, което е движение, което Доналд Тръмп започна, защото то е неизгодно на стандартните политици. В момента републиканците ходят по една много тънка линия, в която те търсят да си спасят политическите кариери егоистично и докато Доналд Тръмп им беше полезен с това, че предизвика това движение, което реално е половината държава. Това се доказа с 74 милиона, които са гласували за него, които със семействата си правят точно половината, около 150 милиона. Дори да го елиминират от политическия живот него, това движение остана и затова според мен късогледо този импийчмънт, който е неоснователен да се провежда, защото те могат него да го унищожат политически, но тези хора ще останат неудовлетворение и се образува политически вакуум, в който може друг такъв играч да се появи, ако не е той” коментира Мермерски. Той добави, че ще го импийчнат успешно, защото републиканците са се обърнали в сената и ще гласуват на делото за това Тръмп да бъде импийчнат, но според Мермерски няма да се събере 2/3 мнозинство, за да бъде елиминиран от правото на участие на изборна длъжност или в политиката, което би му дало път да отвори трета партия или републиканците моментално ще започнат да гравитират към него, обратно на това, което правят сега – използване на Тръмп като изкупителна жертва за нещо, което не е предизвикал сам.

Демократите и протестите във Вашингтон; Левите медии в САЩ

Професорът смята, че ако демократите искат да обединят държавата, това не е начинът – да отъждествяват всички привърженици на Тръмп и на неговите идеи, с поведението на 100-тина ненормални хора, психопати, които са влезли в Конгреса с рога, кожи и голи и да пропускат близо 1 милион души, които мирно са протестирали във Вашингтон. Беновска попита дали Тръмп ги е изпратил. Проф. Мермерски обясни, че физическата причина за влизането в Конгреса е организирано мероприятие от страна именно на тези, които са се снимали и не са се крили – групи, които не са основната група от поддръжници на Тръмп, защото поддръжниците са хора на реда, за плащането на данъци, за ходенето на работа и с консервативни виждания. “Че Тръмп говори провокативно е вярно, но това в комбинация с подклаждането и подстрекаването от страна на левите медии, които са над 90 % в САЩ в момента, включително политически платформи… държавата е разделена на две и е много лесно да му се припише нещо. За влизането в Конгреса е виновна местната власт, която не организира кордон” коментира Мермерски и отбеляза, че в България, дори при 1000 души протестиращи, ако няма полицейски кордон около Парламента, протестиращите, ако са по-агресивни, ще влязат вътре, ще се нахранят в мензата, ще гласуват няколко закона и ще си направят каквото искат.

Проф. Мермерски, споменахте, че медиите са олевели, а аз ще Ви попитам дали олевява САЩ или всъщност отново се връща неоглобализмът?” попита Беновска. Мермерски каза, че САЩ не е олевява, защото ако се погледне гласуването на президентските избори и се приеме, че то е прецизно – се вижда, че Америка е разделена по средата. Според професорът за олевяването на медиите е виновен Доналд Тръмп с това, че постоянно им е давал храна със своята бомбастичност, арогантност, политическа некоректност. “За мен липсата на политическа коректност не е отрицателно, а е наричане с по-точен език на всичко, за което говорим” подчерта проф. Мермерски и добави, че Тръмп е много лесен за нападане, защото езикът му е дразнещ за доста хора и много негови изказвания са удобни за репортерски материали. “Не знам какво ще правят сега тези левии медии, когато Джо Байдън няма да се появява и трябва да си измислят новини” каза още Мермерски.

Новият президент Байдън – какво следва

Джо Байдън как ще упражнява правомощията си на президент след Тръмп? Кое е доброто в тази победа?” попита Беновска. Мермерски коментира, че причината в САЩ да има такива резултати на изборите означава, че махалото е отишло в другата посока. “Трябва да си затваряме очите и да се правим на глупави, ако считаме, че Джо Байдън е човек, който е много енергичен, много фокусиран и може да работи с капацитета на Тръмп или Обама, но реално Джо Байдън е явление, което е резултат от усилията на цялата демократическа партия и той ще получи съответната професионална и политическа подкрепа. Той ще е активен в работата си, но, според мен, ще има много повече влияние върху неговите решения от съветите на тези, които са под него и може и да е за добро това, защото на Доналд Тръмп, ако можем да му търсим кусури, един от тях е, че той много използваше интуиция в решенията си, той е алфа мъж и много пъти му се получаваше, обаче, накрая, когато политически го дебнеха да му намерят нещо, да му сложат, точно с последния протест. Аз въобще не мога, като негов привърженик, не мога да съм доволен от това, че това, което каза, въпреки че не е пряко подстрекаване и даже той каза – ние сме хора на реда и законността, така че протестирайте, изразете гнева си, но това ще бъде по мирен начин. Тази част последната му я отрязаха и съответно той даде материал да му се сложи в неговите ръце цялата отговорност” коментира Мермерски.

Нанси Пелос и половете; Обезполовяване и равноправие?

Г-н Мермерски – дали да Ви наричам господин или то Мермерски? Позовавам се на тезата, която изрази преди 10-тина дни председателката на Камарата на представителите – Нанси Пелос, която е от лагера на Джо Байдън. Как гледате на това аз да не съм жена, Вие да не сте мъж, децата ни да са то и поправете ме, ако бъркам числото – 37 ли бяха идентифицираните в Америка документално полове?” попита Беновска. Проф. Мермерски смята, че това е най-реакционното възможно нещо, което да се направи и в този контекст подчерта, че разрешават на биологично родени мъже да се състезават в женски отбори. “Ще трябва ли тези биологични мъже да се тунинговат, да си сложат съответните женски атрибути визуално?” попита водещата. Професорът каза, че това е неясно поле и е имало указ на Доналд Тръмп, който забранява на тези, които са трансджендъри и са в армията, да се обявяват публично, защото в армията се допуска да служат както мъже, така и жени и е безсмислено да обявяват с кой пол се отъждествяват. Водещата попита дали се къпят в една и съща баня, а проф. Мермерски обясни, че ако това се допусне всеки ще си измисля какъв е и един брадат мъж може да казва, че е жена, но и да фамилиарничи с жени. Той подчерта, че в армията има функции, които са стриктно женски и стриктно мъже и при преминаването през летищна сигурност има жени, които извършват лична проверка на съмнителни пътници жени, както и мъже, извършващи проверка на мъже. “Представете си каква какафония ще стане… трябва да намерят такъв вид отъждествяващ се трансджендър за съответния човек, който се отъждествява като трансджендър. 37 видове специалисти ли трябва да има за безопасност?! Това е страхотно блато” коментира Мермерски.

Сега ми хрумна нещо, което може да прозвучи доста шеговито, но, може би, никак не е. Често публикувате снимки на Вашите прекрасни кучета, които според мен са от мъжки от пол” каза Беновска, а Мермерски потвърди и сподели, че, може би, са единствените във Вашингтон, които не са скопени, тъй като там хората считат, че така се контролират бездомните кучета, но при условие, че всички женски са кастрирани, неговите не могат да допринесат за бездомните кучета във Вашингтон. “Кажете ми дали тази вълна от обезполовяване, ако мога да се изразя в такъв термин, ще се пренесе и върху домашните животни, пък за горските не ми се мисли още?” попита Беновска. Проф. Мермерски смята, че това е безумие, което не води до нищо и не дава потиснати хора да придобият по-голямо равноправие. Професорът сподели, че няма против различните начини на живот, но “това навиране във физиономията на всички, например, с gay pride парадите, се превръща като имитация на оргия” и попита дали хетеросексуалните трябва да направят такъв парад, да се целуват, да twerk-ват, да се прегръщат и да се попиват. “Не е необходима тази парадност. Аз зачитам интересите и правата, предполагам, че повечето нормални хора го правят. Всеки има право да прави каквото желае със себе си, стига да е при възрастни хора и да бъде доброволно, но тези парадности и тези излишни нажежавания и настройвания на различни слоеве в обществото… в момента наляха масло в огъня с това той, тя, то, ние, вие, те и да нямаме местоимения, син, дъщеря, братовчед… изобщо, как това ще отпадне в текстове” смята Мермерски и подчерта, че така не се подпомага работата на законодателите.

Ще продължи ли работата си в Белия дом проф. Мермерски?

Вие продължавате да си работите като преподавател, дали ще Ви повикат в Белия дом, когато дойде министър-председателят?” попита Беновска. Професорът сподели, че е превеждал и на Бил Клинтън, освен на Доналд Тръмп, както и на други топ представители, но това не го определя като личност и най-вероятно заради това, че открито заявява, че е привърженик на Тръмп, могат да го елиминират от номер 1 позиция в листата към държавния департамент, но още не са. Мермерски благодари на Доналд Тръмп за това, че е направил много положителни неща за САЩ и за света, но си тръгва все едно е някой, който е разрушил държавата, а на практика извън неговата дразнеща особа е постигнал страшно много. Беновска подчерта, че времето ще покаже.

10-те положителни неща от управлението на Тръмп

Хайде, кажете 10-те неща, които според Вас, Доналд Тръмп е направил чудесно и обаче, ще си запазя правото като приключи мандата на Джо Байдън, да сме живи и здрави, да изредим, ако има и 10-те положителни неща от Джо Байдън” призова Беновска.Близкият Изток – Израел имат двустранно подписани взаимоотношения и възстановени дипломатически с над 10 държави, които не го признаваха, че съществува. Енергийна независимост на САЩ, няма нова война в Близкия Изток при президентството на Тръмп. Излезе от Парижкото споразумение, става дума за околната среда – това споразумение беше несиметрично, защото освобождаваше от отговорности Китай, а натоварваше Европа и САЩ. Отговорността на партньорите в НАТО – това не беше истина, той не искаше да е не-партньор с НАТО-вските държави, а искаше всеки да си носи своята финансова отговорност. Търговските пактове, които даваха предимства на Китай – той ги разбута доста добре, както и нашите – Северноамериканско търговско споразумение, след което се подписаха други, много по-разумни. Данъчната политика на работните места – имаме повече жени постъпили на нови работни места, преди пандемията говоря, отколкото мъже. Имаше най-малка безработица сред малцинствата. Това са факти. Армията – той въведе нов род войска – Space force – космическите военни сили, което е стъпка напред, колкото и да сме мирен свят, все пак, мирът се постига чрез демонстрация на сила и имането на сила, така че мисля, че ги изредих 10. Това са неща, за които въобще не се говори, а те са факти” каза Мермерски.

Приветствие на Байдън

Аз ще си позволя да кажа – you’re welcome, Mr. President Joe Biden – и да му пожелая успех. Вие?” каза Беновска. Мермерски е присъедини към Беновска и сподели, че е американски гражданин и за него това администрацията да си върши работата добре и да служи за подобряване състоянието на цялата държава няма как да не го приветства.

Така завърши разговорът между проф. Йонко Мермерски и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване “Беновска пита” по “Радио К2” на 23-ти януари 2021 година.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest