Общество

Проф. Изабел Шнабел от УС на ЕЦБ ще изнесе лекция за студентите на Стопанския факултет

Проф. Изабел Шнабел, член на Управителния съвет на Европейската централна банка (ЕЦБ), ще изнесе лекция за студентите на Стопанския факултет за стратегията и мандата на Банката, инфлационните прогнози в Еврозоната и кризисните мерки на ЕЦБ, свързани с пандемията от Covid-19.

Лекцията ще се състои онлайн на 24.11.2021 г. от 18:00 ч.

Лекцията е част от събитията, свързани с Годишната конференция на Стопански факултет и инициативата Women in Finance за предоставяне на платформа на успешни жени във финансите да разкажат своите вдъхновяващи истории.

Събитието ще включва дискусия, в която Проф. Шнабел ще отговаря на въпроси на студентите ни относно Валутния съюз и приемането на Еврото в България. Проф. Шнабел ще даде ценни съвети за успех в международните финанси. Други възможни теми ще включват климатичните промени и зелените финанси, и мерките на ЕЦБ за намаляване на половото неравенство, дискриминацията и безработицата сред младежите в Еврозоната.

За да се подготви по-добре за речта, Проф. Шнабел иска да научи повече за това как българите възприемат приемането на Еврото и паричната политика на ЕЦБ.

Затова Ви молим да попълните кратката анкета до 18 ноемвриАнкета за лекцията на Проф. Изабел Шнабел (УС на ЕЦБ) на 24.11.2021 г.

Благодарим предварително и Ви очакваме на 24 ноември от 18:00 ч.!

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest