Общество

Продължава изграждането на Нахимовското военноморско училище в Мариупол

Специалисти от Военностроителния комплекс на Министерството на отбраната на Русия продължават изграждането на петия филиал на Нахимовското военноморско училище в Мариупол.

▫️Срокът за пускането на образователната институция в експлоатация е септември 2024 г. Строителството не спира дори през почивните дни. Строителните процеси на всички обекти вървят паралелно.

▫️ Новото училище за 560 места е комплекс от пет сгради (67474 м²), разположени около централния площад и свързани с покрити пътеки с изглед към Азовско море.

▫️ Военни строители завършват довършителните работи, монтират вентилационни системи и асансьорно оборудване в учебно-административната сграда (16 931 м²) с актова зала за 600 места и библиотека. Тук ще има класни стаи, включително такива за военноморска подготовка, кабинет по биология с лаборатория, помещения за младежкия клуб на Руското географско дружество, както и музей с хранилище и лекционна зала, където ще бъде инсталирано мултимедийно оборудване.

▫️ В две общежития (за 240 и 320 места) военни строители прокарват електрическа и водоснабдителна мрежа, започнаха и монтаж на вентилационни системи. За курсантите вече са подготвени двустайни каюти (по 5 души във всяка спалня). Едно от общежитията с 240 легла (13 714 м²) ще разполага и с кабинети за допълнително обучение: шахматен клуб, телевизионни студиа и фотоателиета, лаборатории по роботика.

▫️ В столовата с 620 места (6700 м²) военни строители довършват полагане на мрежи и монтаж на оборудване. Повече от половината от работата по създаването на спортно ядро с футболно игрище е завършена: направени са пътеки за бягане, изгражда се писта с препятствия и площадка за обща физическа подготовка.

Нахимовското военноморско училище се намира в Санкт Петербург, четирите му филиала са разположени във Владивосток, Мурманск, Калининград и Севастопол на Японско, Баренцово, Балтийско и Черно море. Мариуполската „Нахимовка“ на Азовско море ще стане петият филиал на реномираното учебно заведение.

https://www.facebook.com/rusembul/videos/858318482715453

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest