Общество

Прием по повод националния празник – Деня на Русия

В Посолството на Руската Федерация в Република България се проведе държавен прием по повод националния празник – Деня на Русия.

💬 „Историята на Русия познава много повратни моменти и периоди на изпитание. Преодолявайки ги, нашият народ става само по-силен и сплотен. Такова време преживяваме и сега – когато старият световен ред, основан на диктата на Запада, отива в миналото и на негово място се ражда многополярността, гарантираща стабилно и балансирано взаимодействие между всички страни.

<…>

Разбира се, тези тектонични промени не устройват „златния милиард“, който е свикнал да третира другите страни като гъсти „джунгли“. Брюксел и Вашингтон влагат всичките си усилия, за да сдържат Русия, която предлага алтернатива на сегашното несправедливо състояние на нещата. Броят на антируските санкции вече надхвърли 16 хиляди. Декларира се целта да ни бъде нанесено „стратегическо поражение“ на бойното поле. Поради тази причина западняците са готови да се бият с ръцете на Киев до последния украинец. Всеки, който се противопоставя на спиралата на конфронтацията, е обвинен в „колаборационизъм“. Нещо повече, ескалацията се подхранва умишлено чрез подстрекаване за изпращане на оръжия с далечен обсег и национални войски в Украйна.

Тъжно е да осъзнаваме, че в челните редици на русофобския мейнстрийм е и България – страна, с която ни свързва не само общата история, но и славянските корени и православната вяра.

<…>

Никога не сме се отказвали от комуникацията и прагматичното сътрудничество – това се отнася както за България, така и за други страни от така наречения колективен Запад. Оставаме отворени за възстановяване на контактите, но само при равни условия. Ние правим и продължаваме да правим всичко, за да формираме справедлив, наистина многополюсен световен ред. Няма да позволим на никого да гарантира тяхната сигурност за наша сметка и ще отстояваме нашата Родина докрай“, – отбеляза в речта си Посланик Е.В.Митрофанова.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest