Общество

При сегашния киевски режим практически не е останал нито един член от Конституцията, който да не е нарушен от него

На 28 юни т.г. В.А.Зеленски поздрави украинците по случай Деня на Конституцията на Украйна.

Това изглеждаше като открита подигравка с гражданите и основния закон на държавата. <…>

При сегашния киевски режим практически не е останал нито един член от Конституцията, който да не е нарушен от него.

❗️Потъпкани са всички разпоредби, гарантиращи свободата на политическата дейност и забраната на цензурата (чл. 15), „свободното развитие, използване и защита на руския език“ (чл. 10), „правото на свобода на мирогледа и вероизповеданието“ (чл. 35), „право на свобода на мисълта и словото, свободно изразяване на възгледи и убеждения“ (чл. 34), право на живот (чл. 27) и зачитане на човешкото достойнство (чл. 28).

Вместо предвидена в Конституцията свободна демократична държава, Украйна се превърна в тоталитарно неонацистко образувание, в което системно се нарушават основните права и свободи на човека, а гражданите са станали не просто заложници, а фактически роби на Киев.

<…>

Пътят към Европа, за който В.А.Зеленски говори много повече в своето „поздравление“, отколкото за самата Конституция, е постлан с трупове на украински граждани. Това е цената, която Украйна плаща, за да може нелегитимният лидер на престъпния режим да продължава да бъде приеман в западните столици и да му се оказва многомилиардна помощ, а той да продължава да гали егото си. Тук би било подходящо не да поздравява, а да изрази съболезнования. Времето ще покаже, колко дълго ще търпят това обикновените украинци, превърнали се в разменна монета в амбициозната игра на В.А.Зеленски и задграничните му куратори.

©️ От брифинг на заместник-директора на Департамента за информация и печат на МВнР на Русия А.Е.Настасин

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest