Общество

„Престъпленията, агресията трябва да струват скъпо на ционисткия режим“

Багери Кани направи забележките по време на среща с Исмаил Хания, шеф на политическото бюро на палестинското съпротивително движение Хамас в столицата на Катар Доха, съобщи ИРНА в четвъртък.

По време на срещата висшият ирански дипломат похвали палестинската нация за нейната героична съпротива и разясни стъпките на Ислямската република към подкрепа на съпротивата на различни арени.

От своя страна Хания благодари за подкрепата, оказана от върховния водач на ислямската революция аятолах Сейед Али Хаменей и иранската нация и правителство за палестинската съпротива.

Въпреки продължаващите геноцидни действия на ционисткия режим и неговите брутални престъпления срещу палестинците в ивицата Газа през последните 8 месеца, палестинската нация продължава да оказва твърда съпротива и да стои твърдо срещу агресията, каза представителят на Хамас.  

Той добави, че политическите условия в Израел, международната и регионална ситуация, променящото се обществено мнение на Запад, особено в САЩ срещу израелските престъпления, както и събитията в Ливан и Йемен показват невъзможността регионът да се върне към периода преди Ал Акса Операция „Буря“.

Хания говори и за принципната позиция на Хамас относно представените предложения за край на войната в Газа, като каза, че палестинското съпротивително движение приветства всяка инициатива, която би обслужила интересите на всички палестинци.

източник: irna.ir

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest