Предстоят празниците на изкуствата „Аполония”

От 29 август до 7 септември ще се проведе 35-ото издание на празниците на изкуствата „Аполония”. Фестивалът в Созопол, който се радва на традиционна подкрепа и от страна на Министерството на културата, отново ще зарадва публиката с богат календар, включващ над 70 събития.

Като продължение на програмата в юбилейната 35-а година фондация „Аполония” и Националният дворец на културата организират концерт на известния италиански изпълнител Марио Бионди в София на 18 октомври.

  Посетителите на есенен Созопол ще могат да се потопят в атмосферата му, избирайки измежду премиери на книги, изложби, театрални постановки, концерти и кинопрожекции. Сред тях са филмът „Да ходиш по вода” – за осъществяването на един от най-мащабните арт проекти – „Плаващите кейове”, както и за неговия създател Христо Явашев-Кристо, концертите на Васил Петров, „Б.Т.Р.”, Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени”, ФСБ и Биг бенда на БНР, постановките „Празникът” на реж. Явор Гърдев, „Когато гръм удари, как ехото заглъхва” на реж. Бина Харалампиева, изложбата „Великата красота” с куратор проф. Свилен Стефанов и др.

   Програмата на „Аполония“ можете да следите тук.

Pin It on Pinterest