Предстои да видим новия руски ударен дрон за износ „Орион-Э“

Партньорите на „Рособоронэкспорт“ ще могат да се запознаят и със средства за ПВО и РЕБ, предлагани от група „Кронштадт“ зад граница.

Разузнавателно-ударният безпилотен апарат „Орион“ ще бъде представен на авиокосмическия салон МАКС 2021, който открива врати днес в подмосковския Жуковски, съобщи пресслужбата на „Рособоронэкспорт“, цитирана от ТАСС.

Група „Кронштадт“ ще представи новия БЛА „Орион-Э“ в разузнавателно-ударен вариант. Партньорите на „Рособоронэкспорт“ ще могат да се запознаят още и със средства за противовъздушна отбрана и радиоелектронна борба, предлагани от компанията зад граница. Сред тях са новият зенитен ракетен комплекс „Тор-Э2“ и – под формата на модели на щандовете на ВКО „Алмаз-Антей“ – зенитните ракетни системи С-400 „Триумф“ и „Антей-4000“. Ще видим още и напълно новата зенитна ракетна система С-350 „Витязь“, съобщиха от пресслужбата.

Концерн „Автоматика“ ще представи системи за противодействие на дронове „Купол“ и „Пищаль“.

От компанията отбелязаха, че най-новата руска авиационна техника ще бъде представена на МАКС 2021 във въздуха. „‘Руските витязи’ ще демонстрират фигури от висшия пилотаж на изтребители Су-35С и Су-30СМ, ‘Руските соколи’ ще покажат работа в екип и маневри на Су-27, а ‘Стрижите’ ще демонстрират високите възможности на МиГ-29. Летците от пилотажната група ‘Беркути’ ще извършат единични и групови полети на вертолети Ми-28Н и Ка-52“, отбелязаха от компанията.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest