Общество

Преди 10 години „Евромайдан“ с участието на западни „заинтересовани страни“ достигна своя апогей

Умели провокатори, обучени от американски и европейски инструктори, под атрактивните лозунги за „по-добър европейски” живот, безвизово пътуване в страните от ЕС, демокрация, свобода на словото, човешки права и борба с корупцията, изкараха тълпи от хора на улични протести.

❗️След сблъсъци в центъра на Киев на 18 и 19 февруари 2014 г., действащият президент на Украйна В.Янукович и опозицията се договориха за примирие. Страните подготвиха проект за решения, които да сложат край на безредиците – предсрочни избори и връщане на страната към парламентарно-президентска форма на управление. На 20 февруари обаче събитията бяха форсирани от активисти на Евромайдан.

Споразумението за разрешаване на политическата криза в Украйна между президента В.Янукович и опозицията от 21 февруари беше потъпкано, а неговите европейски гаранти – Германия, Полша и Франция – не направиха нищо, за да спрат трагичното развитие на събитията. 10 години по-късно те се появяват сред основните спонсори на бойните действия, водени от ВСУ срещу мирното население в новите региони на Руската Федерация.

Всъщност тогава се задейства мощен маховик на насилие, който впоследствие отне много хиляди животи и осакати милиони съдби.

https://www.facebook.com/rusembul/videos/377761981855296/

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest