Посланикът на Франция у нас ще посети Ловеч на 30 март

По покана на директора на ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ в Ловеч, посланикът на Франция Н. Пр. г-жа Флоранс Робин ще посети езиковата гимназия на 30 октомври, вторник, 2021 г. След това посланик Робин ще бъда приета от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова.

Предвидена е среща с журналисти, която ще стане в 14.30 часа пред входа на Община Ловеч.

Повод за поканата е запознаване с опита и традициите на училището, неговото сътрудничество с ВУЗ, работата по разработване на учебни помагала по общообразователни предмети на френски език, дейността на изпитен център за френска езикова диплома.

Както е известно, ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ в Ловеч  от края на 2020 г има френски образователен етикет (LabelFrancÉducation). Така Езиковата гимназия се нарежда сред гимназиите с най-високо ниво на преподаване на френски език в България. Това звание за качество се присъжда от френското министерство на външните работи, след като се произнесе междуведомствена консултативна комисия, съставена от представители на френското министерство на външните работи, министерството на образованието на Франция, на Агенцията за обучение на френски език в чужбина и френската светска мисия.

В следобедните часове посланик Флоранс Робин ще се запознае със забележителностите на Ловеч.

Pin It on Pinterest