Появиха се първи кадри от стрелба с най-новия руски „Искандер“

На полигон край Астрахан курската ракетна бригада изпълни първа бойна стрелба от неотдавна получения оперативно-тактически комплекс „Искандер“, съобщи „Российская газета“.

Пусковете на ракетата са предшествани от марш на позиции в условия на „ядрено нападение“ с отразяване на атаката на колона от въоръжени сили на условен противник, съобщиха от пресслужбата на Западния военен окръг. Групите за бойна охрана на ракетния комплекс отработиха блокиране на нападателя, унищожение на огневите точки чрез щатни средства и сили на моторстрелковите подразделения.

Учението, продължило една седмица, завърши с успешен пуск на ракети по наземни цели. В тренировките участие взеха над 1200 военни, около 300 единици въоръжение и бойна техника.

Използваният на полигона „Капустин Яр“ „Искандер“ е най-новият в състава на руските Въоръжени сили. Разположената край Курск ракетна бригада получи новата техника на 2 декември.

„Системата е напълно автоматизирана. Увеличен е бойният обсег, броя ракети на пусковата установка“, отбеляза командирът на дивизиона майор Дмитрий Лагодни. Командирът на батареята капитан Шелеста одобри интериора на пункта за управление: скъпи мебели, удобни кресла, контрол на температурата. В „Точка“ разчетът седеше като в бронетранспортьор.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest