Появи се първата снимка на серийния Су-57

Първата снимка на серийния изтребител от пето поколение Су-57 беше публикувана в юнския брой на вестник „Крылья Советов“, издаван от авиозавода в Комсомолск на Амур (КнААЗ), където сглобяват самолетите.

В статията разказват за отстраняването на грешки в серийната линия на изтребителя. За това цех №45 беше модернизиран и дори леко преустроен, за да се направи място в центъра на индустриалната зона. За да се изчистят площите за сглобяващо оборудване, пресата беше демонтирана и се планира преустройство на административно-битовите помещения, пише „Российская газета“.

„Новият самолет е сложен. Композитна обшивка, най-новите технологии, най-високите изисквания за качество. Но в нашия цех имаме висококвалифициран персонал, почти всички са 5 разряд, силен екип от занаятчии в най-енергична възраст. Цехът е малък – всичко се вижда, няма как да се работи лошо“, каза Виктор Пасар, заместник-ръководител на цеха за подготовка на производството.

Опитът, натрупан по време на отстраняване на грешки на производствената линия на Су-35, също помага на авиостроителите. Тогава се отдаде възможност да се намали загубата на време чрез оптимизиране и синхронизиране на движението на изделията. Цикълът на монтажа също се планира да бъде съкратен чрез въвеждане на допълнителни плъзгачи – те вече се сглобяват.

През 2019 г. министерството на отбраната на Русия подписа договор за изграждането на 76 изтребителя Су-57 до 2028 година. Предвижда се да въоръжат три полка на руските въздушно-космически сили (ВКС).

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest